Aktuelt

Vi er nå klar med våre arrangement under vignetten Lys i Langhuset. Først ut er vår populære Julesalgsmesse som arrangeres i helga 17 - 18. november. Årets messe var fulltegnet allerede for et par måneder siden. 

Lørdag 08.09.2018 blir det arrangert et Geocaching event med base i Langhuset ved Høvdingsete på Sandnes.

Lørdag 16.juni 2018 er det duket for Vikingspill både i og utenfor Langhuset.

Tradisjonen tro inviterer vi også i år, siste helga før jul – fredag 15. desember 2017 - til gjenhør med MANNSKAPET og Svein-Terje sine varme og gode tekster.

Onsdag 13. desember er det LUCIA dagen og denne dagen vil vi i samarbeid med FYRET sette litt stas og fokus på barna. Her blir det både LUCIA-tog med fakler der også hest og vogn vil delta. 

Torsdag 30.november er det åpen temakveld for alle historie- og kulturinteresserte, profesjonelle, amatører, frivillige, lag og foreninger samt kommuner og næringsaktører som ønsker å utvikle og bidra til ulike historiske spill i regionen.

Lørdag 18. og søndag 19. november inviteres det til Julesalgsmesse i Langhuset. I år har vi 5-års jubileum og mer enn 20 utstillere.

Høvdingen Torolv Kveldulvson ved Høvdingsete på Sandnes startet handelseventyret med tørrfisk fra Lofoten til Tyskland og England.

Langhuset hadde storfint besøk fra «Mjøsen Lange». Høvedsmann Kai Gjessing med sitt mannskap, besøkte Sandnessjøen og Høvdingsete på Sandnes, lørdag den 5. august.

I samarbeid med Kultur- og teaterverkstedet FYRET ønsker Langhuset å gjenskape magien fra «SANDNES-SPILLENE». Forberedelser og planlegging pågår denne høsten, og målsettingen er å kunne sette opp dette utendørsspillet sommeren 2019.